Chainalysis sporer $ 522 000 ekstremistisk Bitcoin-donasjon

Chainalysis har lagt sengen lange anklager om at Bitcoin- transaksjoner ikke kan spores ved å identifisere strømmen av en stor Bitcoin-donasjon til alt-rette grupper i USA i fjor. Imidlertid har de også forsterket forestillingen om at terrorister vender seg mot kryptokurver som et middel til alternativ innsamling, selv om innenlands terrorisme sannsynligvis ikke var det leverandørene av denne ideen hadde i tankene da de advarte om det.

Chainalysis avslører Nick Fuentes som hovedmottaker

Chainalysis avslørte i et blogginnlegg på torsdag at 22 alt-høyre personligheter og grupper mottok et kutt av en enkelt .15 28.15 Bitcoin Bank donasjon gitt den 8. desember, verdt $ 522.000 den gangen. Chainalysis bestemte seg for å undersøke donasjonen og prøve å identifisere giveren, og begynne med å finne ut hvordan donasjonen ble delt:

Som dataene viser var Nick Fuentes, en ekstremistisk agitator som var på stevnet, men har nektet å komme inn i bygningen, med en viss margin den største mottakeren av Bitcoin-donasjoner, og samlet opp 45% til en verdi av rundt $ 250.000.

Chainlaysis var i stand til å spore transaksjonen tilbake til en fransk børs, noe som var en overraskelse gitt det faktum at amerikanske individer og grupper var de viktigste mottakerne.

De var også i stand til å avdekke individets pseudoidentitet:

Ved hjelp av åpen kildekode-intelligens oppdaget vi at en BTC-adresse assosiert med Extremist Legacy Wallet er registrert på NameID, en tjeneste som lar brukerne knytte sin online identitet, e-postadresse og annen informasjon til sin Bitcoin-adresse. I dette tilfellet assosierte den ekstremistiske giveren sin Bitcoin-adresse med pseudonymet „pankkake.“

Chainalysis var i stand til å grave videre på giveren, og koblet ham positivt til en personlig blogg via e-postadressen sin, og avdekket en urovekkende historie om høyreekstremisme og intensjoner om selvmord.