BTC & ETH Rally op Amerikaanse banken die Greenlighted zijn om Crypto Custody aan te bieden

Snelle opname:

  • De OCC heeft formeel het groene licht gegeven voor Amerikaanse banken om crypto custody oplossingen voor hun klanten aan te bieden.
  • Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) hebben zich hierdoor verenigd.
  • Dat Amerikaanse banken cryptobewaring mogen aanbieden is bullish, want ze zullen snellere fiat-ramps leveren.

Bitcoin en Ethereum hebben positief gereageerd op het nieuws dat de OCC het groene licht geeft aan Amerikaanse banken om crypto custody oplossingen aan te bieden aan hun klanten. Het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) deed gisteren de aankondiging en verklaarde het volgende.

De OCC heeft het belang van digitale activa en de bevoegdheid voor banken om dergelijke activa te bewaren sinds 1998 specifiek erkend.

In de vandaag gepubliceerde brief concludeert de OCC dat het aanbieden van bewaardiensten voor cryptocurrency, met inbegrip van het houden van unieke cryptografische sleutels in verband met cryptocurrency, een moderne vorm van traditionele bankactiviteiten in verband met bewaardiensten is. Crypto-bewaringsdiensten kunnen verder gaan dan het passief bewaren van „sleutels“.

Banken moeten zich ontwikkelen om aan de behoeften van hun klanten te voldoen…

In de aankondiging van het OCC is verder uitgewerkt dat banken voldoende zekerheid moeten bieden voor klanten die digitale activa aanhouden. Brian P. Brooks, Acting Comptroller of the Currency, legde uit dat banken moeten evolueren om aan de behoeften van hun klanten te voldoen.

Van kluisjes tot virtuele kluizen, we moeten ervoor zorgen dat banken kunnen voldoen aan de behoeften van hun klanten op het gebied van financiële dienstverlening. Dit advies maakt duidelijk dat banken kunnen blijven voldoen aan de behoeften van hun klanten om hun meest waardevolle activa te beschermen, die vandaag de dag voor tientallen miljoenen Amerikanen cryptocurrency omvatten.

In de aankondiging van de OCC is verder uitgewerkt dat de financiële markten steeds meer digitaal gaan en dat financiële dienstverleners nieuwe technologie moeten inzetten om met de tijd mee te gaan.

De OCC erkent ook dat, nu de financiële markten steeds meer gedigitaliseerd worden, de noodzaak voor banken en andere dienstverleners zal toenemen om gebruik te maken van nieuwe technologie en innovatieve manieren om aan de behoeften van hun klanten te voldoen. Door dit te doen kunnen banken de financiële bemiddelingsfunctie blijven vervullen die zij van oudsher hebben vervuld bij het aanbieden van betaal-, leen- en depositodiensten.

Banken in de VS die Crypto Custody Solutions aanbieden is bullish

Toen de nieuwshit van het Office of the Comptroller of the Currency (OCC), dat Amerikaanse banken toestaat om bewaardiensten en crypto-bewaring te verlenen, de belangrijke weerstandsniveaus van respectievelijk $9.500 en $250 doorbrak, hebben BTC en ETH de belangrijke weerstandsniveaus van $250 gebroken. Op het moment dat dit wordt geschreven, handelt Bitcoin Profit tegen $9.507 en Ethereum tegen $262, waarbij ETH meer winst tussen de twee laat zien vanwege het nieuws.

De reactie van zowel Bitcoin als Ethereum op de aankondiging van het OCC bewijst dat deze stap voor de hele crypto-industrie bullish is. Bovendien zullen dergelijke diensten van de Amerikaanse banken snellere fiat-ramps opleveren voor Amerikaanse cryptohandelaren, zoals uitgelegd in de volgende Tweet van Su Zhu van Deribit Insights.